فواید شیر نارگیل برای سلامت و زیبایی

به گزارش مجله سرگرمی، روزنامه خراسان - مریم سادات کاظمی: افزایش آمار مبتلایان به حساسیت ها و مسائل گوارشی ناشی از مصرف لبنیات باعث شده است، تمایل افراد برای مصرف فراورده های گیاهی از جمله شیر نارگیل ،شیره نارگیل، بیشتر گردد.

فواید شیر نارگیل برای سلامت و زیبایی

شیر نارگیل ،مایع سفیدی که داخل نارگیل است، در بسیاری از دستور های آشپزی به خصوص در نواحی آسیایی و کشور هایی مانند تایلند کاربرد دارد، اما به عنوان یکی از ترکیبات در فراوری محصولات زیبایی و روش های طبیعی سلامت نیز استفاده می گردد. افزون بر مایع شیری رنگ درون میوه که به شیریا شیره نارگیل شهرت دارد، در بسیاری از موارد، پالپ تازه میوه نیز رنده، با آب جوش مخلوط و استفاده می گردد که اگرچه خواص کمتری دارد، اما به هر حال مغذی و مفید است.

ارزش غذایی و کالری شیر نارگیل

شیر نارگیل ،با مخلوط شیر و نارگیل اشتباه نگیرید، منبعی غنی از چربی ها به خصوص اسید های چرب اشباع از جمله لوریک اسید به حساب می آید. این مایع همچنین فیبر و مواد معدنی فراوانی مانند آهن، سلنیوم، کلسیم، منیزیوم، پتاسیم، فسفر، منگنز، روی و مس دارد. شیر نارگیل منبع خوبی از ویتامین های B1، B3، B5، B6، E و تا حدی ویتامین C است. از طرفی 100 میلی لیتر شیر نارگیل طبیعی 230 کیلو کالری دارد. این مقدار همچنین حاوی 10 درصد چربی است که البته کلسترول ندارد. شیر نارگیل مطلوب حاوی حدود 50 تا 60 درصد آب است.

شیر نارگیل طبیعی بنوشید

ترکیبات و ارزش غذایی شیر نارگیل با توجه به این که کاملا طبیعی یا صنعتی باشد، متفاوت خواهد بود. افزون بر این بهتر است بدانید که در بسیاری از انواع شیر نارگیل های صنعتی به دلیل کاهش قیمت محصول، این نوشیدنی تنها حاوی 5 درصد شیر نارگیل است و عملا شما آب می خورید.

معمولا روی چنین محصولاتی به ترکیب مواد تشکیل دهنده اشاره شده است که اگر مقدار شیر نارگیل کمتر از 10 درصد باشد، در واقع این نوشیدنی هیچ ارزشی نخواهد داشت.

تهیه شیر نارگیل خانگی

برای تهیه شیر نارگیل، یک پیمانه گوشت رنده شده نارگیل تازه یا پودر نارگیل را با یک پیمانه آب داغ مخلوط کنید و پس از خنک شدن از صافی عبور دهید. شیر را در ظرف شیشه ای بریزید، در یخچال نگهداری کنید و در کمتر از سه روز مصرف کنید.

فواید شیر نارگیل بر سلامت

تاثیرات مثبت بر دیابت

مطالعات پزشکی نشان می دهد نوشیدن منظم شیر نارگیل باعث کاهش سطح قند خون می گردد و عوارض دیابت را کاهش می دهد.

در واقع بر اساس این یافته ها، شیر نارگیل با کاهش مقدار آلبومین گلیکوز شده، روند بهبود زخم در مبتلایان به این بیماری را تسریع می نماید.

همچنین از آن جا که شاخص گلیسمی پایینی دارد، افزایش و کاهش انرژی ناشی از مصرف قند های تصفیه شده را در پی ندارد.

تاثیر بر زیبایی

ریزمغذی های شیر نارگیل تاثیر مطلوبی بر سلامت پوست و مو دارد و به خوبی پوست سر را تغذیه می نماید که از این نظر موجب جلوگیری از ریزش مو و تقویت پیاز آن

می گردد. شیر نارگیل برای پوست نیز بسیار مفید است و یک رطوبت رسان طبیعی محسوب می گردد. این نوشیدنی حالت الاستیته خوبی به پوست می دهد و در نتیجه بروز علایم پیری و چین و چروک را به تعویق می اندازد همچنین این ماده می تواند علایم آفتاب سوختگی را به خصوص در زمان شنا بهبود دهد.

نوشیدنی فاقد لاکتوز

شیر نارگیل را می توان جایگزینی مناسب به جای شیر گاو برای افرادی دانست که به لاکتوز شیر حساسیت دارند یا به دلایلی مانند رژیم گیاه خواری انواع فراورده های حیوانی را از برنامه غذایی خود حذف نموده اند. مقدار مناسب کلسیم؛ 38 گرم در هر فنجان در کنار انواع ویتامین ها و مواد معدنی از جمله دیگر مزیت های این نوشیدنی است.

پیشگیری از بیماری های قلبی عروقی

بیماری های قلبی عروقی جزو ناراحتی های شایع امروزی است که همه افراد در سنین مختلف را درگیر می نماید، نوشیدن شیر نارگیل می تواند یکی از عوامل پیشگیرانه در ابتلا به این بیماری ها باشد. در واقع، به دلیل وجود لوریک اسید، شیر نارگیل تاثیر مثبتی بر وضعیت چربی های بدن ایجاد می نماید. این نوشیدنی همچنین سطح LDL خون را نیز پایین می آورد و HDL را افزایش می دهد که این تاثیر در افرادی که شیر نارگیل طبیعی را به طور مرتب مصرف می نمایند، دیده می گردد البته تاثیر آن در مواردی که شیر نارگیل تنها به عنوان یک ماده افزودنی مانند بسیاری از دستور های آشپزی آسیایی استفاده می گردد، تایید نشده است.

تاثیر مثبت اسید های چرب بر مغز

همان طور که اشاره شد، شیر نارگیل سرشار از اسید های چرب اشباع با زنجیره متوسط مانند لوریک اسید است که این نوع از چربی ها برای مغز مفید است. این چربی ها به راحتی در کبد به ترکیباتی محلول در آب به نام اجسام کِتونی تبدیل می گردد که مغز از آن ها به عنوان منبع انرژی استفاده می نماید. کِتون ها همچنین برای افراد مستعد یا مبتلا به اختلالات حافظه ودر پیشگیری از بیماری آلزایمر مفید است.

آنتی ویروس و آنتی باکتری

شیر نارگیل خواص آنتی ویروس، آنتی باکتری و آنتی فونژیک (ضد قارچ) دارد. مطالعات حاکی از آن است که تغییر لوریک اسید در کبد می تواند اجزای عوامل بیماری زا را تجزیه کند. این اسید چرب حدود نیمی از ترکیبات شیر نارگیل را تشکیل می دهد که دیگر خوراکی غنی از این نظر، شیر مادر است. شیر نارگیل به دلیل خواص آنتی باکتریایی، باکتری های عامل زخم ها را از بین می برد که برای بهره مندی از این تاثیرات، توصیه می گردد این نوشیدنی تازه هر روز میل گردد.

مراقبت از کبد

اسید های چرب فراوان موجود در شیر نارگیل، نقش مثبتی در مراقبت از کبد دارد.

bestcanadatours.com: مجری سفرهای کانادا و آمریکا | مجری مستقیم کانادا و آمریکا، کارگزار سفر به کانادا و آمریکا

منبع: برترین ها
انتشار: 23 مرداد 1400 بروزرسانی: 23 مرداد 1400 گردآورنده: kurdeblog.ir شناسه مطلب: 34725

به "فواید شیر نارگیل برای سلامت و زیبایی" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "فواید شیر نارگیل برای سلامت و زیبایی"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید